Introducere în lumea LEGO TechnicLectură de 3 minute

Introducere în LEGO Technic

Fie că ești un fan al clasicelor cărămizi LEGO sau doar acum descoperi LEGO, lumea Technic poate părea străină, misterioasă și destul de greu de înțeles. Adevărul e că LEGO Technic nu e foarte diferit, poți intra în lumea Technic oricând cu minim efort, atâta timp cât ai atitudinea potrivită și ești dispus să înveți care sunt diferențele cheie.

LEGO Technic folosește un alt sistem față de clasicele cărămizi. Obiectivul acestuia este de a permite crearea unor modele mai avansate cu caracteristici complexe,  cum ar fi brațe batante, sisteme cu roți, motoare, transmisii, diferențiale ș.a.m.d.

În continuare, câteva sfaturi adunate din diverse articole și forumuri pe internet și din propria experiență construind modele Technic.

Fii pregătit de eșec

Nu este ușor să accepți un eșec niciodată, dar folosind piese Technic, spre deosebire de cărămizile clasice, este util să planifici puțin în față, să ai o idee în ce direcție te îndrepți cu modelul care vrei să îl construiești. 

Dacă cu cărămizile cu care ești obișnuit deja este acceptabil să ai o abordare mai liberă, atunci când construiești cu Technic o asemenea abordare nu este indicată.

Precizia în procesul de construcție

Roți LEGO Technic

La cărămizi e destul de simplu, ori sunt corect așezate, ori sunt greșit așezate. La piesele Technic, rareori există o asemenea precizie, mai ales când construiești o mașinărie cu mai multe module mobile.

Așa că de multe ori trebuie să ai grijă cât de strânse vor fi ansamblele, la ce distanță sunt piesele între ele.

Atunci când construiești un mecanism cu elemente mobile, încearcă tot timpul să îl testezi pe măsură ce îl construiești. Se poate întâmpla ca un lucru banal, cum ar fi o rotiță pusă invers să cauzeze o defecțiune la întregul model.

Măsoară piesele

Instrucțiunile de la seturile Technic pot crea confuzie în ceea ce privește scara de construcție, în special la modelele mai mari.

Și cum există mai multe mărimi de grinzi (en: beams/liftarms) sau osii (en: axles), asigură-te că folosești mărimea potrivită. 

Când vezi pe instrucțiuni textul ‘1:1’ lângă o piesă, înseamnă că poți să verifici dacă ai mărimea potrivită prin suprapunerea piesei peste poza de la instrucțiuni.

Grindă technic exemplu mărime

Alternativ, la grinzi va fi specificat numărul de prezoane (en: studs) pentru a verifica lungimea.

Găsești aici un fișier PDF pe care să îl printezi la scara de 100% dacă ai nevoie de ajutor cu mărimile pieselor.

Piese în plus

Ai terminat de construit modelul și au mai rămas piese? Nu îți fă griji, chiar dacă ai urmat instrucțiunile cu atenție, multe din seturile LEGO Technic conțin două modele de construit. Așa că acele piese rămase, pot face parte de fapt din modelul alternativ.

Fă multe poze

La finalul unei construcții proprii, ar trebui să știi cum se îmbină toate piesele între ele, și să îl poți recrea sau face instrucțiuni pentru el.

Fă poze pe măsură ce construiești, documentează pașii semnificativi construcției. În felul acesta vei avea o imagine mai clară asupra modelului chiar și după mai multă vreme, iar în cazul în care ai întâmpinat anumite probleme, le vei putea documenta.

Și cu asta vă urez spor la construit! 

Comentarii

S-ar putea să îți placă și

2 Replies to “Introducere în lumea LEGO Technic”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.