Bugatti Chiron de mărime naturală din LEGO TechnicLectură de 2 minute

Bugatti chiron mărime naturală

LEGO a construit un Bugatti Chiron de mărime naturală din peste 1 milion de piese LEGO Technic. Mașina este propulsată de 2304 motoare Power Functions și este complet funcțională capabilă să circule cu viteze de peste 20km/h. 

Bugatti Chiron Test Drive

Ce face această realizare și mai impresionantă este faptul că echipa care l-a construit nu a folosit niciun fel de lipici, îmbinările fiind făcute strict din piese LEGO Technic.

Acest Bugatti Chiron de mărime naturală este cu atât mai uimitor, întrucât include un vitezometru și un eleron funcțional, pe lângă faptul că reușește să copieze curbele elegante ale caroseriei exact ca pe modelul real.

Andy Wallace Bugatti Chiron LEGO Technic

Modelul a ajuns în iunie, pe traseul de testare Ehra Lessien din apropiere de Wolfsburg, Germania, același traseu pe care adevăratul Bugatti Chiron a fost testat, unde pilotul de test al celor de la Bugatti, fost câștigător la Le Mans, Andy Wallace l-a condus.

A fost un efort impresionant depus de echipa responsabilă de construcția acestei mașinării, aceștia petrecând peste 13 000 de ore în total pentru a finaliza acest proiect.

Acestă impresionantă creație cântărește aproximativ 1 500 de kilograme și poate transporta două persoane.

Puterea teoretică a motorului este de aproximativ 5,3 cai putere și un cuplu estimat la 92 Nm. 

Potrivit spuselor lui Lena Dixen, Vice Președinte Senior la divizia de Produse și Marketing de la LEGO, compania a vrut să împingă limitele a ceea ce este posibil de realizat cu elemente LEGO: „Designerii și inginerii noștri de la fabrica din Kladno, Republica Cehă au făcut o treabă extraordinară nu doar replicând formele emblematice ale Chironului, dar și făcând posibilă conducerea acestui model”.

Au folosit în total 339 de tipuri de piese LEGO Technic, din care 58 au avut nevoie de a fi recolorate pentru a se potrivi cu tema vibrantă de culori ale modelului real.

Printre piesele folosite se numără și elemente noi transparente din Technic, care facilitează funcționarea farurilor, emblematicelor lumini de pe spate și semnalizatoarelor. 

Sub capotă, ansambul motorului este format din 2304 motoare L Power Functions, 4304 roți dințate și 2016 axuri transversale.

Întregul proiect a durat mai mult de un an pentru al duce la bun sfârșit, dar rezultatul este o realizare incredibilă dovedind astfel că aproape nimic nu este imposibil cu LEGO.

Ți-am pregătit mai jos o galerie cu poze din spatele cortinei de pe durata proiectului.

Comentarii

S-ar putea să îți placă și

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.