LEGO Digital Designer – Construiește digitalLectură de 2 minute

LEGO Digital Designer - Construiește digital

Ce este LEGO Digital Designer? Este un program care îți permite să construiești sau să proiectezi cu cărămizi virtuale, un CAD (design asistat de computer) pentru LEGO.

Este un software gratuit produs de The Lego Group. Este disponibil pentru sistemele de operare Windows și macOS.

Deși suportul pentru acest software a fost sistat, programul este încă disponibil gratis de descărcat datorită popularității sale.

La ora actuală este unul dintre cele mai ușoare de folosit softuri pentru construcții digitale cu LEGO.

LEGO Digital Designer îți oferă o alternativă utilă la construcții atunci când vrei să încerci un experiment din care ai putea să iți deteriorezi piesele proprii, sau când vrei să proiectezi un MOC la care nu ai suficiente piese, sau pur și simplu vrei să aduci modificări unui set/moc existent.

Are disponibilă o paletă bogată de piese în culori variate pe care le poți folosi să creezi orice model imaginabil. 

Paletă de piese LEGO Digital Designer

Pe lângă faptul că poți să clădești clasic, ai și posibilitatea de a configura ansamblele mobile, de exemplu o cutie de viteze sau un braț de macara, etc.

Configrare ansamblu mobil LEGO Digital Designer

Un dezavantaj totuși este faptul că softul nu are salvare automată, așa că în cazul unei erori de sistem, nu vei putea recupera munca (cel puțin, nu ușor).

Chiar și așa, rămâne unul din cele mai bune softuri disponibile în acest moment.

În modul de captură de ecran, în care poți să salvezi poze cu modelul tău din diferite unghiuri, chiar și „explodat” (încearcă-l și vei vedea despre ce vorbesc). 

Cea mai importantă caracteristică poate a acestui software este modulul de generare de instrucțiuni, care majoritatea softurilor de proiectare virtuală cu LEGO nu îl oferă, sau nu este atât de simplu de folosit.

LEGO Digital Designer generează instrucțiuni

De ce este utilă această caracteristică? Poate vrei să îți împărtășești creația cu lumea, sau poate vrei să îți îmbunătățești tehnica de construcție și astfel poți documenta cu ușurință pașii.

Deși LEGO neglijează momentan acest minunat produs, nu se știe ce rezervă viitorul, dacă este vreo alternativă planificată, dar până atunci vor fi încă o mulțime de fani folosind în continuare softul.

Ca bonus, știați că LEGO Digital Designer a fost unul din programele de modelare folosit în crearea „The LEGO Movie”?

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.