Audi TT RS 2010Lectură de 2 minute

Audi TT RS Lego Technic

Emblematicul model Audi TT RS din 2010 a ajuns și în LEGO Technic. Această creație îi aparține tânărului Alexandru Ilea, în vârstă de 16 ani. Este un mare pasionat de LEGO Technic, începând să construiască de la 12 ani.

Printre nenumăratele sale creații din ultimii ani, dorim să îl felicităm pentru creația cu care a reușit să ia Runner-Up la concursul „Build the future”, organizat de The LEGO Group în colaborare cu BMW, obiectivul concursului fiind acela de a reprezenta cum vor arăta motocicletele într-o sută de ani.

Pe Alex îl puteți găsi pe Eurobricks sub pseudonimul IA Creations și pe Instagram la @ilea_alex_2002 unde postează regulat informații despre creațiile sale. 

Inpirația pentru acest model, ne spune Alex: „Dintodeauna am fost un fan al mărcii AUDI și am vrut să construiesc o mașina mai sport de a lor, de aceea am ales să construiesc acest Audi TT RS din 2010. Pur și simplu este o mașină superbă în opinia mea.

MOC-ul vine cu două uși ce se deschid, capota și portbagajul. În portbagaj se poate observa suspensia și diferențialul. 

Interiorul vine detaliat în stilul modelului real, în negru cu accente pe albastru. Volanul este ajustabil pe înălțime folosind un actuator liniar, se poate regla cu ajutorul unei rotițe, astfel poate fi ridicat sau coborât după preferințe. Printre alte detalii ale interiorului putem menționa și torpedo-ul ce se deschide de pe partea pasagerului, indicatoarele din bord și poziția schimbătorului de viteze.

Printre aspectele tehnice ale MOC-ului putem nota suspensia independentă individuală pe fiecare roată. Pe față avem suspensie de tip MacPherson, iar în spate suspensie multilink. 

Cutie de viteze secvențială cu 4 viteze, complet funcțională care se poate acționa din interiorul mașinii cu ajutorul schimbătorului de viteze.

View this post on Instagram

Sequential shifter for the gearbox is done 😋

A post shared by Ilea (@ilea_alex_2002) on

Audi TT RS Lego Technic

 Un alt mic detaliu frumos este indicatorul vitezei curente, vizibil în partea scaunului șoferului.

Transmisia este o replică fidelă a modelului real. Motorul este un straight-five sau inline-five cu alte mici detalii ce se pot observa sub capotă.

Direcția este acționabilă de la volan și de asemenea de la o rotiță de pe bord în stil HoG (Hand of God).

Acest Audi TT RS din Lego Technic a fost construit la scară 1:10 folosind aproximativ 2500 de piese.

Instrucțiunile pentru a construi acest MOC sunt în plan, vor fi disponibile în curând așa că dați un follow lui Alex pentru mai multe detalii.

Comentarii

S-ar putea să îți placă și

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.